Johanna Hulkkonen vahvistaa Hesan naisia

Parin viikon takaiselle iloiselle seurasiirtouutiselle saatiin jatkoa, kun Johanna Hulkkonen päätti seurata sisarensa jalanjäljissä HS:n naisten joukkueeseen. Helsingissä asuva 27-vuotias Johanna on urallaan edustanut Pihkaniskoja, SK Uutta ja viimeiset viisi vuotta Kooveeta.

Johannan uraa ovat viime vuosina haitanneet toistuvat jalkavaivat. Niistä huolimatta hän on kerännyt hyvää menestystä, josta parhaimpina saavutuksina erottuvat Euromeeting-keskimatkan 5. sija vuonna 2016, SM-sprintin 8. sija vuonna 2018 ja tämän vuoden SM-viestipronssi. Juniorivuosinaan Johanna edusti Suomea kahdesti nuorten MM-kisoissa, joissa sijoittui henkilökohtaisilla matkoilla kaksi kertaa seitsemänneksi, ja toisena vuotena hän ankkuroi Suomen hopealle.
Johanna, mikä on jalkojesi terveys juuri nyt?

Oikeastaan koko aikuisikäni ajan riesanani ovat valitettavasti olleet erilaiset jalkavaivat, jotka ovat vuositasolla vieneet lajinomaisesta harjoittelusta useamman kuukauden. Samasta syystä olen joutunut kilpailemaan hyvin maltillisesti. Päästäkseni lopullisesti eroon vaivoista kummatkin jalkateräni on nyt operoitu siten, että toivon niiden tulevaisuudessa kestävän harjoittelua eri tavalla kuin aiemmin.

Miksi valitsit HS:n? Mitä hyviä puolia näet seurassa ja HS:n naisten joukkueessa?

Viimeisten viiden vuoden ajan olen asunut eri paikkakunnalla kuin missä edustamani seura sijaitsee. Tästä johtuen olen harjoitellut pitkälti yksin ja tavannut seurakavereita lähinnä leireillä ja kisoissa. Huomasin kuitenkin kaipaavani ympärilleni treeniseuraa ja yhteisöä, jonka toimintaan voisin osallistua viikoittain. HS:ssä on jo valmiiksi iso joukko kovan tason urheilijoita, ammattimaista valmennustoimintaa ja hyvä seurahenki, joten valinta oli sinänsä helppo.

Erityisesti naisten joukkueessa on viimeisen vuoden aikana näkynyt huimaa kehittymispotentiaalia ja innostuneisuutta, joka on tarttuvaa. Uskonkin, että uuden seuran myötä saan omaan harjoitteluuni toivottua sparrausta ja pääsen mukaan rakentamaan tulevaisuuden huippujoukkuetta.

Millaiset tavoitteet sinulla on seuraavalle vuodelle ja pitemmälle tulevaisuuteen?

Kliseistä ehkä, mutta tavoittelen ensisijaisesti tervettä ja ehjää kautta sekä sitä, että todella nautin urheilusta. Uskon, että näiden toteutuessa olen tulevaisuudessa valmis taistelemaan SM-mitaleiden lisäksi myös arvokisapaikasta. Unelmani on edustaa Suomea MM-kisoissa ja se on myös tavoitteenani viiden vuoden säteellä.

Kerro itsestäsi suunnistajana? Millaisessa kisassa ja maastossa olet parhaimmillasi?

Olen suunnistajana suoraviivainen, tasapainoinen ja päämäärätietoinen. Ominaisuuksieni puolesta sovellun kaikille matkoille, mutta suosikiksi nostaisin keskimatkan sen teknisyyden ja intensiteetin takia. Parhaimmillani olen eteläsuomalaisessa avokalliomaastossa, jossa yhdistyvät maltilliset korkeuserot, vauhdikkaat mäenpäällystät ja peitteiset rinnealueet. Niissä olen aikanaan oppinut suunnistamaan ja tunnen oloni kotoisaksi.

 

Lämpimästi tervetuloa seuraan!

×

Comments are closed.