Evely Kaasiku HS:n riveihin

HS:n urheilijajoukko sai jälleen yhden kovan tason vahvistuksen, kun Viron maajoukkuesuunnistaja Evely Kaasiku päätti liittyä siihen mukaan. Leppävaarassa asuva 27-vuotias Evely on kisannut MM-kisoissa ja maailmancupeissa jo monena vuonna. Hänen paras MM-sijoituksensa on keskimatkan 16:s sija vuodelta 2017.

Evely harrasti lapsuudessaan montaa lajia, koripalloa, uintia, yleisurheilua ja myös suunnistusta. Päälajina oli kuitenkin hiihto. Suunnistukseen mukaan veti kuitenkin veli Raiko sekä koulun rehtori ja OK JOKA -suunnistusseuran puheenjohtaja Paul Poopuu.

Evely, miten ryhdyit harrastamaan suunnistusta vakavammin?

Vuoden 2008 asti kävin Paulin kutsumana viikonloppuisin kisoissa. Vaikka mä kerran yritin hänelle sanoa, et nyt enää en viitsi ja en jaksa käydä suunnistamassa, sitten parin viikon päästä olin taas lähtöviivalla ja voitin elämäni ensimmäisen Viron mestaruuskisojen mitalin.

Vuonna 2010 kysyin Paulilta, että voisitko hän kertoa minulle, miten mun pitäisi treenata. Vuonna 2011 voitin Viron mestaruuskisoista vain kultaisia mitaleita, paitsi keskimatkalta jossa olin vasta kahdeksannella sijalla. Se oli myös ensimmäinen vuosi kun pääsin isoihiin kansainvälisiin kisoihiin – Nuorten Euroopanmestaruuskisoihin. Olin sprintissä 9. sijalla vaikka se ei ollut yhtään täydellinen suoritus. Tämä tulos antoi minulle taas lisää intoa ottaa suunnistusta enemmän tosissani ja siitä lähtien olen treenannut tulostavoittellisesti. Nyt Paul on ollut minun valmentaja jo yli 10 vuotta.

Miten olet päätynyt Virosta Leppävaaraan, ja mitä teet arkisin silloin kun et suunnista?

Nyt jo aika monta vuotta sitten tapasin kivan suomalaisen suunnistajan. Kun piti päättää asuinpaikan osalta, sitten suunnistusuran kannalta oli hyödyllisempää valita Suomi, ja näin olen asunut täällä pääkaupunkiseudulla jo vuodesta 2017 alkaen.

Suunnistuksen lisäksi intohimoni on markkinointi. Tällä hetkellä olen markkinointijohtaja suomalaisessa startup-yrityksessä nimellä Feedbackly.

Miksi valitsit HS:n? 

Uskon, että HS:n huippuryhmästä voisi olla tosi paljon tukea minulle henkilökohtaisten kansainvälisten tavoitteiden saavuttamiseen. Sillä lisäksi odotan innolla yhteisiä treenejä pääkaupunkiseudulla. Uskon, että HS:lla on hyvä yhteinen naisten ja miesten porukka, kenen kanssa treenata ja yhdessä kehittyä. Tykkään tosi paljon siitä, että HS:n naisten joukkue on nuori ja kehittymisnälkäinen. Uskon, että meillä tulee olemaan hauskaa sekä treeneissä että kisoissa ja meillä on mahdollista taistella kovista sijoituksista myös viesteissä.

Millaiset tavoitteet sinulla on seuraavalle vuodelle ja pitemmälle tulevaisuuteen?

Vuonna 2021 olisi tavoite saavuttaa seuraava askel suunnistustaidon tasolla. Uskon, että fyysinen taso nousee paljon vaan sitten kun pysyn terveenä. Tuloslistalla se tarkoittaisi maailmancupeissa ja MM-kisoissa tasaisesti top 15–20 sijoitusta. Lisäksi näen, että jossain kisoissa voisin murtautua top10 sakkiin. Seuraava askel siitä olisi stabiilius vielä korkeammalla tasolla. Uskon, että vuonna 2022 EM-kisoissa kotimaassa Virossa on mahdollista taistella myös huippusijoituksista.

Kerro itsestäsi suunnistajana? Millaisessa kisassa ja maastossa olet parhaimmillasi?

Olen huomannut, että olen paras kisoissa ja maastoissa, josta mä myös tykkään eniten. Tavallisesti se tarkoittaa keskimatkaa ja tosi teknisiä maastoja. Tykkään tosi paljon haastavista maastoista, tarkasta ja varovaisesta suunnistuksesta. Olen aina enemmän innossani semmoisista maastoista. Toisaalta minulle on myös tosi paljon hyötyä siitä, kun jotain pakottaa mua keskittymään – ulkopuolinen paine, joukkuevastuu, haastava maasto jne.

 

Lämpimästi tervetuloa seuraan, Evely!

 

×

Comments are closed.