Ratamestarin terveiset  –  Ennen kisaa  –  Kisakeskus  –  Ilmoittautuminen  –  Siirtymät lähtöihin  –  Lähtö  –  Kuntoilijat  


Firmaliigan syyskauden 2016 avauskisa ti 9.8. Haukkalampi. Ratamestari Ville Lampinen, pomo Arsi Veikkolainen.

Lähdöt kello 17-18, ilmoittautuminen 16:30 alkaen. Maali sulkeutuu 20:00. Katso oma aikataulusi: Reittiopas.

Radat A 6.1km … F 3.5km, kartoissa valmis ratapainatus ja muovitus. Radoilla ABC irralliset rastimääritteet. Matkat lähtöihin 300/1000m.

Myös kuntoilijoille: 7e, alle 19v 3e, emit-laina 3e. Kartanmyynti infossa.

 

Firmaliigan järjestelyissä jatkamme kevään lopussa vakiintuneilla käytönnöillä. Jotta syyskausi pääsee sujuvasti käyntiin, tarkista osallistujalistasta joukkueesi syyskauden lohko, kokoonpano ja omat tietosi kisan. Pyydä joukkueesi yhteyshenkilöä tekemään tarvittavat muutokset.

Haukkalammen parkkipaikka on erittäin ahdas ja parkkiin pääsee vain täysillä autoilla (vähintään 4 henkilöä): pakkaa kimppakyyti täyteen tai jätä oma autosi Solvallan parkkiin. Vanhaan tapaan järjestämme nonstop-minibussikyydin Solvallasta Haukkalammelle ja takaisin.

Haukkalammen kisassa on käytössä miehittämätön etämaali (kuten Salmissa kevään avauskisassa). Tee maalileimaus maalirastilla (ajanotto pysähtyy tähän) ja siirry puisia portaita pitkin kisakeskukseen, jossa maalitoimitsijat lukevat emit-korttisi tiedot tulosohjelmaan.

Tervetuloa syyskauden avauskisaan!

 

Ratamestarin terveiset

Firmaliigan syyskauden avauksen ratamestari Ville Lampisen vinkit Haukkalammelle:

Aivan kuten kevään finaalissa, ei myöskään tätä ratamestaria lumi haitannut rastipisteitä tarkastaessa. Itse asiassa kevään vaellukselle sattunut hankikanto saattoi johtaa varsin vertailukelpoiseen kävelyvauhtiin verrattuna sulaan maastoon.

Radoissa on otettu huomioon viime vuosien ratasuunnittelutyö Haukkalammen alueelta, joten uusia haasteita on varmasti luvassa. Ratojen alkuosassa maasto on mäkistä ja paikoin tiheää kuusimetsää. Muutamien ensimmäisten rastien jälkeen maasto muuttuu laakeammaksi avokallioiden ja soiden hallitsemaksi mäntymetsäksi, jossa näkyvyys ja kulkukelpoisuus ovat hyviä. Lopussa on jälleen hieman tiheämpää kasvustoa. Radat vaativat suunnistajalta juoksuvoimaa, kykyä tehdä rytminvaihdoksia etenkin näkyvyyden ja kulkukelpoisuuden mukaan sekä tietysti malttia ja onnistuneita rastinottoja.

Varsinkin ratojen alussa ja lopussa rasteilla on kuhinaa, mikä tuo kilpailuun viestinomaista tunnelmaa. Lisäksi rasteja on lähekkäin, joten kannattaa olla tarkkana koodien kanssa! Muita suunnistajia on hyvä hyödyntää oman suorituksen vauhdittamiseksi, mutta täytyy muistaa, että aina edellä juokseva ei välttämättä ole matkalla samalle rastille vaikka olisikin menossa samaan suuntaan.

Huom. Sateen sattuessa kisapäivälle kalliot, pitkospuut ja juurakot ovat todella liukkaita. Kuljethan varovasti myös maalileimauksen jälkeisiä puisia portaita pitkin.

Tervetuloa kisaamaan Nuuksionpään hienoihin maastoihin!

Ville Lampinen
ratamestari

Ratapituudet

 • A-rata 6,1 km / 13 rastia
 • B-rata 5,5 km / 10 rastia
 • C-rata 4,9 km / 10 rastia
 • D-rata 4,6 km / 8 rastia
 • E-rata 3,9 km / 7 rastia
 • F-rata 3,5 km / 6 rastia

Lähdön 2 radoilla ABC on irralliset rastimääritteet, radoilla DEF rastimääritteet on painettu karttaan normaalisti.

Uudistuksena kaikilla radoilla rastikoodit on painettu karttaan rastin järjestysnumeron viereen.

Rastimääritteistä poiketen viimeiseltä rastilta maaliin EI ole viitoitusta.

Maali on miehittämätön etämaali. Tee maalileimaus maalirastilla (ajanotto pysähtyy tähän) ja siirry puisia portaita pitkin kisakeskukseen, jossa maalitoimitsijat lukevat emit-korttisi tiedot tulosohjelmaan

Ennen kisaa

 1. Tarkista omat tietosi ennakkoon: Osallistujalista (syyskauden oikea lohko, joukkueen nimi, oma nimesi, emit numero / palvelunumero ja oikea kaista).
 2. Firmaliigan järjestelyt ovat muuttuneet tänä vuonna. Katso yhteenveto muutoksista ja ohjeet kisaajille.
 3. Sovi kimppakyyti jos vain mahdollista.

Jos olet ensikertalainen Firmaliigassa, kertaa erot Iltarasteihin.

Kisakeskus

Firmaliigan kisakeskus on Haukkalammen parkkialueen länsipäässä.

Pysäköi toimitsijoiden osoittamille paikoille Solvallassa ja siirry Haukkalammelle järjestäjän nonstop-minibussilla tai kimppakyydillä. Haukkalammen parkkiin pääsee vain täysillä autoilla (vähintään 4 henkilöä).

Ilmoittautuminen infossa

Näin kaikki kisaajat ja kuntoilijat pääsevät sujuvasti metsään:

 1. Ilmoittautuminen kisapaikalla hoituu sujuvasti, kun tarkistat omat tietosi ennakkoonOsallistujalista löytyy verkosta sekä paperlistoina kisakeskuksessa.
 2. Valitse oikea kaista! Kaistavalintasi on merkitty osallistujalistaan. Jos et ole listalla tai tiedoissa on virhe, ota yhteys joukkueesi yhteyshenkilöön. Jos juokset kisajoukkueen ulkopuolella kuntoilijana, valitse KUNTO-kaista.
 3. Emit-lainoja varten osallistujalistassa on henkilökohtainen palvelunumero. Sinun ei tarvitse täyttää kävijälappua, kun muistat oman palvelunumerosi.

Ilmoittautuminen hoidetaan infossa asuntovaunun luona kolmella kaistalla:

 • EXPRESS-kaistalle menevät vain ennakkoon kisajoukkueeseen ilmoitetut juoksijat (oma emit).
 • PALVELU-kaistalle menevät muut joukkueeseen ilmoitetut kisaajat (laina-emit, muista palvelunumero tai täytä kävijälappu)
 • PALVELU-kaistalle menevät myös kaikki joukkueen kokoonpanon tai muiden tietojen muutokset (täytä kävijälappu).
 • KUNTO-kaistalle menevät kaikki kisakokoonpanon ulkopuolella kuntoilevat.
 • KUNTO-kaistalle ilmoittautuvat myös kaikki Firmaliigan ulkopuoliset kuntoilijat. Maksu 7e, alle 19v 3e, emit-laina 3e. Täytä kävijälappu! Lähdössä EI ole kartanmyyntiä!

Ilmoittautuessa tarkistetaan nimi, joukkue ja oikea rata. Saat narikkalapun jonka väri kertoo ratasi. Narikkalappu jää lähdön toimitsijalle.

Siirtymät lähtöihin

Matka lähtöön 1 eli DEF-radat on 300m ja matka lähtöön 2 ABC-radat on 1000m. Lähtöön 2 kuljetaan lähdön 1 kautta, siirtymät on viitoitettu.

Emit-tarkistuslipukkeet

Kisajoukkueissa juoksevat voivat halutessaan käyttää emit-tarkistuslipukkeita. Lipukkeita ja teippiä kiinnityksen varmistamiseen on saatavissa molemmissa lähdöissä. Tarkistuslipukkeen leimausjäljet voidaan tutkia maalissa, mikäli emit-korttisi ei ole tallentanut sähköisiä leimaustietoja oikein. Ajanotolle ei ole varajärjestelmää.

Lähtö

Firmaliigassa on käytössä ns. kisalähtö. Toimi lähtöpaikalla näin:

 • Anna saamasi narikkalappu toimitsijalle ja siirry ratasi mukaiseen jonoon. Muista jättää vähintään 5 minuutin väli joukkueesi edelliseen lähtijään. Toimitsija opastaa tarvittaessa.
 • Odota omaa vuoroasi. Lähdöt tapahtuvat tasaminuutein (tai ruuhka-aikana 30 sek välein) kolmelta radalta yhtä aikaa kellon äänimerkin ohjaamana.
 • Ensimmäisellä piipillä laita emit-korttisi nolla-leimasimeen ja pidä se paikoillaan. Viidennellä pidemmällä kellon piippauksella nosta korttisi ja ajanotto alkaa.
 • Ota kartta oikeasta ratasi mukaisesta ämpäristä. Kartta on valmiiksi muovikotelossa ja rastimääritteet on painettu karttaan.
 • Suuntaa kohti K-pistettä, matka K-pisteelle on viitoitettu. Onnea matkaan!

Kuntoilijat

Pikaohjeet Firmaliigan ulkopuolella kuntoileville (lue ainakin nämä):

 • Rekisteröidy ennakkoon Iltarastit Express -palveluun.
 • Kisapäivänä
  • Tule kimppakyydillä, huomioi pysäköinti Solvallassa josta kuljetus järjestäjän pikkubussilla Haukkalammelle.
  • Varaa mukaasi tasaraha: 7 euroa, alle 19v 3 euroa ja laina-emit 3 euroa.
  • Valitse ratasi ennen ilmoittautumista. Karttamalleja ei näytetä.
 • Suuntaa kisakeskuksen KUNTO-kaistalle
  • Täytä kävijälappu, jos et ole ilmoittautunut Express-palveluun tai tarvitset laina-emitin
  • Maksun jälkeen saat narikkalapun, joka on tunniste maksusta ja kertoo ratasi.
 • Suuntaa valitsemasi radan lähtöön opasteiden mukaan
  • Lähdössä anna narikkalappu toimitsijalle ja siirry ratasi mukaiseen lähtöjonoon.
  • Odota omaa vuoroasi. Lähtö tapahtuu tasaminuutein kellon äänimerkin mukaan (ruuhka-aikana 30 sek).
  • Ensimmäisellä piippauksella sijoita emit-korttisi nolla-leimasimeen ja pidä se paikallaan. Viidennellä kellon piippauksella (pidempi) nosta korttisi
  • Ota kartta ratasi mukaisesta ämpäristä ja suuntaa kohti K-pistettä. Onnea matkaan!
 • Muista, että Firmaliigan maali sulkeutuu kello 20:00 ja samaan aikaan rastiliput ja leimasimet poistetaan metsästä. Tule maaliin ajoissa!

Lue kaikki kuntoilijan ohjeet täältä.