Kilpailut

Firmaliigassa on kaksi kautta: kolme kilpailua keväällä (kevätkausi) ja kolme syksyllä (syyskausi). Ilmoittautuminen Firmaliigaan koskee molempia kausia. Joukkueen sijoitus lohkossa määräytyy kauden yhteispisteiden mukaan.

Joukkueet

Firmaliiga on tarkoitettu neljän hengen yritysjoukkueille. Osanotto-oikeus on joustava eli joukkueen kokoonpano voi vaihdella eri kisoissa, mutta samassa kisassa henkilö voi osallistua vain yhteen joukkueeseen. Kunkin kisan tuloksissa huomioidaan joukkueen kolme parasta suunnistajaa.

Muutkin joukkueet pääsevät mukaan, mutta ne eivät saa käyttää firmojen nimiä. Myös kuntoilijat voivat osallistua Firmaliigan tapahtumiin mutta heitä ei huomioida pistelaskussa.

Lohkot

Joukkueet on jaettu useampaan eri lohkoon, joissa ratojen pituudet ja vaativustasot vaihtelevat. Lohkojen nimet ovat:A, B, C, D, E, F ja ratapituudet ovat noin 6 km, 5.5 km, 5 km, 4.5 km, 4.0  ja 3.5 km.

Kauden yhteispisteiden perusteella kunkin lohkon kolme parasta nousee lohkoa ylemmäs ja huonoimmat vastaavasti putoavat alemmas. Harkintaa tässäkin kuitenkin käytetään, ainakin A-lohkon kohdalla. Uudet joukkueet pääsevät mukaan alimpaan lohkoon tai perustelemalla ylempiinkin lohkoihin, jos niissä on tilaa.

Pistelasku

Joukkueelleen tuovat pisteitä joukkueen kolme parasta suunnistajaa. Kuntoilijoita ei oteta huomioon pistelaskennoissa.

Kussakin lohkossa on 10-25 joukkuetta. Osanottajat tuovat pisteitä joukkueelleen seuraavasti. Lohkon voittaja saa 100 pistettä, kakkonen 99, kolmonen 98 jne ja viimeinenkin saa noin 20 pistettä (jos suoritus on hyväksytty). Hylätystä suorituksesta saa 1 pisteen. Joukkueen paremmuus perustuu kolmen kisan pistesummaan.

Tasapistetilanteissa verrataan näiden joukkueiden paremmuutta kisakohtaisesti. Yksittäisessä kisassa se joukkue on parempi, joka on saanut joukkueena enemmän pisteitä. Mikäli kauden keskinäiset voitot menevät tasan, ratkaisee ensimmäisen kisan pistemäärä; jos sekin on sama, toisen kisan pistemäärä; jos edelleen tasan, kolmannen kisan pistemäärä.

Lähtöajat

Lähtöajat ovat vapaasti valittavissa välillä 17.00 – 18.30 kuitenkin niin, että samalle radalle lähtevien välillä pitää olla 1 minuutti (tai ruuhka-aikana 30 sekuntia) ja saman joukkueen suunnistajien välillä 3 minuuttia (2 muuta suunnistajaa).

Maali ja ajanotto suljetaan 20.00. Tämän jälkeen maaliin saapuneet hylätään.

Ajanotto

Leimaus- ja ajanottojärjestelmänä on emit. Kisajoukkueissa juoksevat voivat halutessaan käyttää emit-tarkistuslipukkeita. Lipukkeita ja teippiä kiinnityksen varmistamiseen on saatavissa molemmissa lähdöissä. Tarkistuslipukkeen leimausjäljet voidaan tutkia maalissa, mikäli emit-kortti ei ole tallentanut sähköisiä leimaustietoja oikein.

Ajanotolle ei ole varajärjestelmää. Samaa emit-korttia saa käyttää vain yhden kerran yhden kilpailun aikana.