Liittyminen seuran jäseneksi

Seuraan kuuluminen kannattaaSeuran jäseneksi voi liittyä täyttämällä tämän linkin takana olevan jäsenhakemuksen myClubin avulla toteutetussa jäsenpalvelussa. Seuran hallitus hyväksyy uudet jäsenet.

 

SEURAN ESITTELY: 

Helsingin Suunnistajat ry. (HS) on vuonna 1943 perustettu suunnistuksen erikoisseura kilpa- ja harrastesuunnistajille sekä kuntoilijoille. Seuraan kuuluu noin 800 jäsentä, joista neljäsosa on alle 21-vuotiaita. Seuran valmennustoiminnassa lapsille annetaan mahdollisuus päästä suunnistajan polun alkuun ja kehittyä halutessaan iän ja taitojen myötä jopa kamppailemaan aikuisten maailmanmestaruudesta. Seuramme pyrkii tarjoamaan puitteet jäsentemme mielekkäälle ja miellyttävälle harrastukselle tasoon ja ikään katsomatta. Seuran järjestämät viikoittaiset Iltarastit maaliskuusta marraskuulle, ovat suurelle yleisölle näkyvin osa seuran toimintaa. Osaamme myös järjestää laadukkaita kilpailuja. Järjestämiemme tapahtumien tuotot käytetään valtaosin sekä lasten ja nuorten että huippu-urheilijoiden valmennustoimintaan. Näihin tarvitsemme jäsentemme talkoopanosta.

Seuraavassa on esitelty seuran toimintaa  etujen ja velvollisuuksien kautta. Seuran aktiivit vastaavat tarvittaessa kysymyksiin ja auttavat uusia jäseniä pääsemään mukaan toimintaan. Yhteystiedot 

 

JÄSENYYDEN EDUT: 

Lasten suunnistuskoulutoiminta

Seuran nuorisojaosto järjestää lasten ja nuorten suunnistustoimintaa 6 -vuotiaasta noin 14-vuotiaisiin saakka. Seura tarjoaa eri tasoisia ryhmiä, jotta harjoittelu olisi osallistujille mahdollisimman mielekästä. Ryhmät ovat lasten alkeiskurssi, perheryhmä sekä taitotasoryhmät: Oravat, Ketut ja Sudet. Harrastusta aloitteleville lapsille ja heidän perheilleen seura järjestää suunnistuskouluja keväisin ja taitotasoryhmien harjoituksia ympäri vuoden. Kesäkaudella taitotasoryhmien toimintaan kuuluu mm. säännöllisiä suunnistusharjoituksia ja talvikaudella korttelisuunnistusta, sählyä ja juoksuharjoituksia. Myös yhteiset tapahtumat, leirit ja kilpailumatkat kuuluvat nuorisojaoston aktiviteetteihin. Seuramme tukee aktiivisten toimijoiden koulutusta. Lue lisää lasten ja nuorten toiminnasta    

Suunnistusvalmennus

Nuorten ja aikuisten tavoitteelliseen valmennukseen voi hakeutua kilpaillessaan HD14-HD21 sarjoissa. Tavoitteelliset ryhmät ovat nuorten valmennusryhmä (HD14 – HD18), naisten valmennusryhmä ja miesten valmennusryhmä. Näissä ryhmissä urheilevien kanssa tehdään urheilijasopimus. Seuran valmennuksessa korostuu urheilijakeskeinen toimintamalli, jossa tuetaan menestykseen tähtääviä ja motivoituneita urheilijoita heidän kehittymisessään. Seura myös maksaa osan tavoitteellisen valmennuksen toimintaan osallistuvien nuorten (alle 21-vuotiaat) kilpailujen osallistumismaksuista. Tämän lisäksi seura tukee valmennettavien seura-asujen hankintaa, leirityksiä ja viestiosallistumisia. Lue lisää valmennuksen toiminnasta. Seurassa pyritään tukemaan myös harrastetason nuorten ryhmää.  

Kuntosuunnistustoiminta

Kaikki HS kuntosuunnistuksen kalenteriin merkityt ja alempana kuvatut tapahtumat ovat jäsenetuina maksuttomia. Jäsentietosi siirtyvät jäsenpalvelusta tapahtumien kävijähallintaan automaattisesti ja jäsenyys tunnistetaan tapahtumien myynnissä emit-kortin leimauksella. Kuntosuunnistuksen Kuntorastiviesti kertoo mitä kaikkea muuta seuramme kuntosuunnistustoiminta pitää sisällään.

Iltarastit

Helsingin Suunnistajien Iltarasteja järjestetään joka maanantai maaliskuusta syyskuun alkuun ja siitä eteenpäin sunnuntaisin lokakuun loppuun asti. Kaikkiaan Iltarasteja on kauden aikana peräti 28 kpl. Lue lisää Iltarastikalenterista

Firmaliigan kuntosuunnistus, Sprintticup ja Lähirastit

Firmaliiga on yrityksille suunnattu kuuden osakilpailun sarja, jossa neljän hengen joukkueet kisailevat toisiaan vastaan ja sijoitus lohkossa määräytyy kauden yhteispisteiden mukaan. Firmaliigassa järjestetään keväisin kolme ja syksyisin kolme osakilpailua. Firmaliigan ohessa järjestetään myös kuntosuunnistusmahdollisuus. Ennen perinteistä kuntorastikautta ja Iltarastien alkua suunnistetaan Sprintticup, joka nimensä mukaisesti on sprinttisuunnistusta. Kuntorastikauden jälkeen lokakuussa suunnistetaan neljänä sunnuntaina Lähirasteilla, joiden radat kulkevat taajamissa helposti juostavilla alueilla.  Sekä Firmaliigan kuntorastit, sprintticupin ja Lähirastien kuntorastit ovat kaikille avoimia ja jäsenille veloituksettomia. Lue lisää Firma Liigasta, Sprintticupista ja  Lähirasteista

Nuuksion Huurteinen 

Seura järjestää marraskuussa kuntoliikunta- ja ulkoilutapahtuman Nuuksion Huurteisen, jossa mahdollisuus osallistua kahden tunnin rogaining 1-5 henkilön joukkueille tai pitkän matkan suunnistuksiin 10 ja 21km radoilla. Lue tapahtumasta lisää tästä linkistä

Kansalliset ja muut kilpailut

Seuran jäsenenä voi osallistua AM- ja SM-viesteihin seuran joukkueissa. Seuran jäsenyys oikeuttaa ostamaan Suunnistusliiton kilpailulisenssin, joka tarvitaan osallistuttaessa  kansallisiin suunnistuskilpailuihin. Seura maksaa normaalin ilmoittautumisajan osallistumismaksut IRMA-järjestelmän kautta keskitetysti ja jäsen maksaa ne jälkikäteen seuralle.  

Suunnistusviestit

Osallistumme vuosittain mm. Jukolan ja Venlojen viestiin, SM- ja aluemestaruusviesteihin, 25Manna-viestiin Ruotsissa sekä Halikkoviestiin. Pääperiaate on, että jäsen maksaa osallistumisensa itse  (poikkeukset edellä) Viesteistä tulee tietoa jäsenpalvelun tiedotteisiin. 

Seuran mestaruuskisa

Syksyisin järjestetään seuran mestaruuskisa , joka toteutetaan joka vuosi hieman eri tavoin ja eri maastoja hyödyntäen. Hauska kisa, jossa otetaan itsestään ja toisistaan mittaa mahdollisimman tasapuolisilla säännöillä, kertoimilla ja ikähyvityksillä. 

Vaellukset ja harjoitukset

Aktiiviset jäsenemme järjestävät talvikaudella viikonloppuisin kaikille jäsenille avoimia noin 2 – 3 h:n suunnistusvaelluksia. Satunnaisesti järjestetään myös taitoharjoituksia ja suunnistusharjoituksia ja tulevaa talvikautta ajatellen suunnittelemme muutakin aktiviteettia.  Tulevista vaelluksista, harjoituksista ja salivuoroista tulee ilmoitus jäsenpalvelun tapahtumiin. Linkki jäsenpalveluun

Internet-sivut ja muut viestintäkanavat

Seuramme ulkoisen viestinnän tiedotuskanavana toimivat internetsivumme. https://www.helsinginsuunnistajat.fi. Seuran ulkoisen viestinnän sosiaalisen median kanavina toimivat fb sivu Helsingin Suunnistajat, twitter tili ja instagram-tili @hsorienteering. Helsingin Suunnistajien sisäiseen facebook ryhmään kannattaa myös liittyä. 

Sisäisenä viestintäkanavana toimii Myclub jäsenpalvelu. Jäsenpalvelun pysyvissä julkaisuissa ja tiedotteissa on paljon jäseniämme koskevia asioita sekä säännöllisesti lähetetyt viestit eri ryhmille suunnatut tiedotteet toimivat viestinviejinä. Näin käytät jäsenpalvelua tiedotteesta voit lukea lisää. 

Suunnistus- ja seura-asut

NoName toimii seuramme yhteistyökumppanina vaatetuksen osalta. Jäsenet saavat ostaa haluamiaan varusteita seuran ja yhteistyökumppaneiden tunnuksilla. Seura päättää malleista ja valikoimasta sekä järjestää vähintään kerran vuodessa sovittamistilaisuuden.  

Yhteistyökumppanien seuraedut

Seuralla on monta yhteistyökumppania, jotka järjestävät hyviä tarjouksia jäsenillemme ja joista ilmoittelemme, kun ne ovat ajankohtaisia. Esimerkkinä Lumonite lamput, PekkaSportin vaatetarjoukset, TallinkSiljan ryhmämatkaedut ja Suunnistajan Kaupan tarjoukset 

Seuratoiminta ja talkoot

Osallistumalla aktiivisesti seuratoimintaan ja talkoisiin pääset tutustumaan mukaviin ihmisiin ja samalla voit oppia uusia asioita suunnistuksesta.

 

VELVOLLISUUDET: 

Jäsenmaksu

Vuonna 2021  jäsenmaksu aikuiselta jäseneltä on 70 euroa. 

Lisätietoa jäsenille löytyy täältä.

Opiskelijoilta ja alle 21-vuotiailta lapsilta ja nuorilta jäsenmaksu on 35 euroa. 67 – 85-vuotiailta jäsenmaksu on 35 euroa ja yli 85-vuotiailta ei peritä jäsenmaksua.

Uusien jäsenten jäsenmaksu laskutetaan jäsenpalvelun kautta, kun tieto jäseneksi liittymisestä on saapunut. Mikäli uusi jäsen liittyy seuraan lokakuussa tai myöhemmin, jäsenmaksu laskutetaan vasta seuraavan vuoden tammikuussa. Ohjeet jäsenmaksun maksamiseen voi pyytää myös if.ta1713006271jatsi1713006271nnuus1713006271nigni1713006271sleh@1713006271irujr1713006271iknes1713006271aj1713006271.

Lasten ja nuorten ryhmien toimintamaksut ja velvollisuudet: 

Vuonna 2021 on käytössä jäsenmaksun lisäksi 170 / tai 90 euron ryhmämaksu valmennusryhmiin kuuluvilta ja 90 euron ryhmämaksu nuorisojaoston ryhmiin kuuluvilta. Valmennusryhmiin (170 euroa) kuuluvia sitoo urheilijasopimus, jonka sisältö sovitaan etujen ja velvollisuuksien osalta jokaisen urheilijan kanssa erikseen. 

Kuntorastikalenteri

Iltarastien järjestäminen on seuran selkeästi merkittävin vuosittainen voimanponnistus Jäseniltä toivotaan mahdollisuuksien mukaan osallistumista kolme kertaa kauden aikana kuntosuunnistustapahtumien järjestämiseen. Kaikki talkootapahtumat tulevat tapahtumina jäsenpalveluun. Sieltä voi valita aikatauluun sopivat tapahtumat ja viestikenttään kirjataan mihin tehtävään osallistuu. Toivomuksena on myös, että omat vuorot jakautuvat suunnistuskaudelle niin, että tekijöitä riittää tasaisesti kauden loppuun asti. Esteen sattuessa voi muokata osallistumista myöhemminkin. Iltarastipomo opastaa alkuun. Linkki tehtävien esittelyyn. 

Kisajärjestelyt

Järjestämme vuosittain Helsinki O-gamesin viikkoa ennen Jukolan ja Venlojen viestiä. Kisatalkoisiin tarvitaan useimmiten varsin suuri osa seuran jäsenistöä. Vuosittain saatamme järjestää myös muita tapahtumia ja kilpailuja joihin pyydämme erikseen talkoovoimia. 

Muut järjestelyt

Seura järjestää paljon toimintaa. Esimerkiksi lasten ja nuorten toiminnassa, valmennustoiminnassa sekä harjoitusten järjestelyissä on tarvetta vapaaehtoisille. Olkaa myös itse aktiivisia ja oma-aloitteisia! 

Yhteystiedot

Pidä huolta, että yhteystietosi ovat ajan tasalla. Ilmoita myös jäsenrekisterivastaavalle, if.ta1713006271jatsi1713006271nnuus1713006271nigni1713006271sleh@1713006271irujr1713006271iknes1713006271aj1713006271  jos päätät luopua seuran jäsenyydestä.

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan! 

Viimeksi päivitetty 12.1.2021