Helsingin Suunnistajat on hyväksytty mukaan Tähtiseura-laatuohjelmaan. Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Tähtimerkin saaneet seurat toimivat osana maanlaajuista jatkuvan kehittämisen verkostoa, jossa seurat saavat tukea omaan toimintaansa ja jakavat hyviä käytäntöjään.

Helsingin Suunnistajat on saanut lasten ja nuorten osa-alueen tähtimerkin. Se viestii siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Seura täyttää seuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät, ja on osa suurempaa seuraverkostoa, joka kehittyy yhdessä ja oppii toisiltaan hyviä käytäntöjä. Tähtiseurassa jokainen saa urheilla omalla tavallaan hyvässä seurassa!

Tähtiseuraohjelman tunnuksen vastaanotti Kimmo Kärkkäinen 4.6.2018 Leimausleirillä. Tapahtumapaikkana oli Kisakallion Urheiluopisto.  Kuva: MS

 

Auditointi 25.11.2019

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta, seuratoimintaa. Se on jatkoa aiemmalle Sinettiseuratoiminnalle, johon liittyy seuratoiminnan uudelleen arviointi eli auditointi kolmen vuoden välein. Tätä tehtävää olivat 25.11 suorittamassa Suomen Suunnistusliiton nuorisopäällikkö Timo Saarinen ja Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n Sari Lähdesmäki, joka toimii ESLU:ssa Lasten ja nuorten liikunnan kehittäjänä.

Auditoinnissa kyseessä oli lasten ja nuorten osa-alue, vaikka lisäksi HS on myöskin yksi kolmesta suunnistuksen huippu-urheilun Tähtiseuroista. “Auditoinnissa oli paikalla henkilöitä eri jaostoista, mikä on todella hieno asia ja illan aikana käytiin paljon hyvää keskustelua analysoimalla menneitä ja pohtimalla myös kehityskohteita,” kertoi Timo Saarinen Suomen Suunnistusliitosta ja jatkoi, että “HS:n vahvuus on vahva yhteisöllisyys, mikä näkyy monessa asiassa. Seura pyrkii rohkeasti eteenpäin ja kehittymään. Seurassa on selkeä ja hyvin kuvattu Suunnistajan polku aina aloittelijasta huippu-urheilijaksi”.

Timo Saarisen mukaan seuran nuorisotyössä on hyvät vetäjät ja hyvä yhteishenki. Hän lisäsi, että “seurassa on saatu uusia toimijoita mukaan myös lasten vanhemmista ja heille on osoittaa hyviä talkootehtäviä, jotka eivät ole liian isoja tai vaativia. Lisäksi lapsilla on selkeät ryhmät, mikä lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta.”

 

Linkkejä

Nuorisojaosto sai hyvää palautetta SSL:ltä ja Eslulta

Tähtiseuratoiminnasta voi lukea lisää Olympiakomitean sivuilta

Lue myös Helsingin Suunnistajat loistaa Tähtiseurana

Leimausleiri 2018 Tähtiseura-ohjelman tunnukset jaettiin Leimausleirin avajaisissa

https://helsinginsuunnistajat.fi/2018/meidan-suunnistuskoulutoimintaa-tekemassa/

Infotilaisuus 2018