#puhtaasta suunnistuksen riemusta

Kilpailutoiminta mahdollistaa suunnistavalle nuorelle mielekkään ja kannustavan sosiaalisen ympäristön. Valtaosa jää koukkuun yhteisistä kisamatkoista ilman menestystavoitetta ja -painetta. Mukaan voi tulla heti, kun selviytyy itsenäisesti suunnistusradasta. Orava-, Kettu- ja Susiharkoista saa hyvät eväät nuorten kisatapahtumiin. Kysy lisää Suunnistuskoulun ohjaajilta. (Kuvassa entisiä Suunnistuskoulun nuoria)

#yleistietoa kilpailemisesta

Kesällä järjestetään ympäri Suomea viikoittain kansallisia kilpailuja, joissa on aina myös nuorten sarjoja. Tietoa kilpailuista voi etsiä Suomen suunnistusliiton IRMA-järjestelmästä. Seuraa myös jäsenpalvelusta Nuorisojaoston tiedotteita.

Nuorten kilpailut voidaan jakaa pääosin pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailuihin, Uudenmaan alueen Oravapolkukilpailuihin, Uudenmaan alueen mestaruuskilpailuihin ja kansallisiin kilpailuihin, unohtamatta lasten ja nuorten suunnistuksen suurtapahtumia ja seuran perinteistä Helsinki O-Gamesia.

#sarjajaot

Nuorten henkilökohtaisissa sarjoissa on tavallisesti kolmenlaisia ratoja: rastireitti, tukireitti ja tavallinen rata. Matkat vaihtelevat hieman kisakohtaisesti, ikäluokat huomioiden. Sarjajaot perustuvat ikään, sukupuoleen ja taitotasoon.

#emit

Kilpailuissa käytetään Emit-kilpailukorttia.

#maksut

Kilpailulisensseistä ja maksuista, katso Nuorten maksut

#kisajärjestäjien info

Kilpailun järjestäjän verkkosivulta löytyvät kilpailuohjeet ja ainakin seuraavat tiedot: kilpailukeskuksen osoite tai ajo-ohjeet, käveltävien matkojen etäisyydet pysäköinnistä kilpailukeskukseen ja kilpailukeskuksesta lähtöön (lähtöihin) ja tietenkin järjestämän antama lähtöaika.

#Helsingin Suunnistajat kisapaikalla

Kisapaikalle kannattaa ehtiä hyvissä ajoin ja sieltä kannattaa etsiä löytyisikö jostain Helsingin Suunnistajien “leiriä”; toisinaan seuran jäsenillä on mukanaan seurateltta, toisinaan seuran viiri, mutta vaikka nämä puuttuisivatkin, melkein kaikissa kisoissa voi tavata muita seuran jäseniä. Siellä voi kysyä neuvoa kokeneemmilta kisäkävijöiltä.