Kahvila

Kahvila on kilpailukeskuksen sydän. Älä sijoita kahvilaa niin, että sinne pitää erikseen lähteä. Kahvila, josta näkee maaliviitoitukselle ja pääsee muutamalla askeleella tulostaululle, ei koskaan pode asiakaspulaa. Kahvilan edustalla olevat pöydät ja tuolit toimivat myös hyvinä sisäänheittäjinä.

Kahvila

Kahvilan toiminnat vaativat riittävästi tilaa ja kunnon teltan, jotta taloushommat sujuvat. Huomaa erityisesti kahvinkeiton vaatima energiatarve, joka sähkölaitteita käytettäessä nousee helposti liian suureksi. Nestekaasu vaatii puolestaan paloturvallisuuden takia erityisen tilan.

Kahvilan suunnittelussa on erityisesti otettava huomioon:

Tärkeimmät kahvilaa varten tehtävät ennakkohankinnat ja tavaroiden varmistukset ovat seuraavat:

Kahvilassa käy myös oma väki. Omalle väelle on syytä varata oma nurkkauksensa ja osin myös oma tarjoilunsa, jotta esimerkiksi toimitsijoiden aika ei kulu turhaan kahvia jonottaessa. Toisaalta taas muutama ylimääräinen termospullo ja voileipävasu on tarpeen, varsinkin jos riittävää "vaihtomiehistöä" ei esimerkiksi tuloslaskentaan ja muksulaan ole käytettävissä.

Kahvila