Ratamestarin terveiset  –  Ennen kisaa  –  Kisakeskus  –  Ilmoittautuminen  –  Siirtymät lähtöihin  –  Lähtö  –  Kuntoilijat  


Firmaliigan syyskauden 2016 viimeinen kisa ti 23.8. Pirttimäen ulkoilumaja. Ratamestarit Riikka ja Pihla Otsamo, pomo Arsi Veikkolainen. Pirttimäen parkkialue on ahdas, suosi kimppakyytiä ja lastaa auto täyteen matkan varrella..

Lähdöt kello 17-18, ilmoittautuminen 16:30 alkaen. Maali sulkeutuu 20:00. Katso oma aikataulusi: Reittiopas.

Radat A 5.7km … F 3.4km, kartoissa valmis ratapainatus ja muovitus.

Matkat lähtöihin 800/1400m. Varaa aikaa, jotta olet lähdössä kello 18:00 mennessä.

Pirttimäessä myös suihkut ja saunat, vaara hetki myös jälkipeliin lauteilla.

Myös kuntoilijoille: 7e, alle 19v 3e, emit-laina 3e. Kartanmyynti infossa.

Tarkista osallistujalistasta joukkueesi kokoonpano ja omat tietosi. Pyydä joukkueesi yhteyshenkilöä tekemään tarvittavat muutokset.

 

Finaalin jälkipelit heti Pirttimäessä

Reaktor tarjoaa Firmaliigan finaalin kunniaksi suihku- ja saunamahdollisuuden. Saunat sekä naisille (lauteille 6+, 3 suihkua, wc, pukuhuone) että miehille (lauteille 12+, 6 suihkua, wc, iso pukuhuone) sijaitsevat aivan kisakeskuksen vieressä.

Siirry lämpöiseen jälkipeliin samalla kun odotat joukkuetovereitasi tai lohkosi lopputulosta. ONLINE-tulospalvelun joukkuepisteet näyttävät Firmaliigan syyskauden kokonaispisteet reaaliajassa. Pyrimme tarjoilemaan kauden lopputulokset pian maalin sulkeutumisen jälkeen ja reittihärvelin hetkeä myöhemmin.

Siirtymät lähtöön kulkevat saunan vierestä, voit ohi mennessäsi jättää varusteet säilöön valmiiksi odottamaan.

 

Ratamestarin terveiset

Firmaliigan syyskauden kolmas ja viimeinen osakilpailu suunnistetaan Pirttimäessä. Eletään elokuun loppua ja metsäkin tuoksuu vahvasti syksylle.

Pitkien ratojen (A, B, C) lähdöt on viety reilun kilometrin päähän kilpailukeskuksesta. Ratojen alkuosassa risteilee Pirttimäen ulkoilutieverkosto, jonka tarjoamiin reitinvalintoihin kannattaa ainakin tutustua. Kauimmaiset rastit sijaitsevat Hynkänlammen länsipuolella hyväkulkuisessa, suunnistuksellisesti nautittavassa, mutta myös jyrkkärinteisessä maastossa. Jos täällä ei nauti suunnistuksessa, niin missä sitten! Keskittymisen ei kannata antaa herpaantua lopun pienipiirteisessä mäessäkään. Pirttimäessä kun ollaan, ratamestareista vanhempi suosittelee ikätovereilleen luupin käyttöä.

Lyhyet radat (D, E, F) kulkevat suunnistuksellisesti hieman helpommassa maastossa, missä on tarjolla ulkoilutie- ja polkuverkostoa. Polkua valitessa kannattaa kartta suunnata kompassin ja maaston muotojen avulla, jotta tulee valinneeksi oikean polun. Radat ylittävät paluumatkalla laakson, jonka vehreys ja märkyys voivat hieman yllättääkin. Lopussa ei kannata jäädä harmittelemaan luonnon omaa esterataa, vaan ihastella sen aikaansaamaa monimuotoisuutta.

Hienoja elokuisia suunnistushetkiä toivottaen,

Riikka ja Pihla Otsamo
ratamestarit

Ratapituudet

 • A-rata 5,7 km / 11 rastia, lahtö 2
 • B-rata 5,3 km / 12 rastia, lahtö 2
 • C-rata 4,8 km / 9 rastia, lahtö 2
 • D-rata 4,4 km / 11 rastia, lahtö 1
 • E-rata 3,9 km / 8 rastia, lahtö 1
 • F-rata 3,4 km / 8 rastia, lahtö 1

Rastimääritteet on painettu karttaan normaalisti. Uudistuksena kaikilla radoilla rastikoodit on painettu karttaan rastin järjestysnumeron viereen.

Rastimääritteistä poiketen viimeiseltä rastilta maaliin EI ole viitoitusta.

Ennen kisaa

 1. Tarkista omat tietosi ennakkoon: Osallistujalista (syyskauden oikea lohko, joukkueen nimi, oma nimesi, emit numero / palvelunumero ja oikea kaista).
 2. Firmaliigan järjestelyt ovat muuttuneet tänä vuonna. Katso yhteenveto muutoksista ja ohjeet kisaajille.
 3. Sovi kimppakyyti jos vain mahdollista.

Jos olet ensikertalainen Firmaliigassa, kertaa erot Iltarasteihin.

Kisakeskus

Firmaliigan kisakeskus on Pirttimäen ulkoilumajan pihapiirissä. Pysäköi toimitsijoiden osoittamille paikoille

Ilmoittautuminen infossa

Näin kaikki kisaajat ja kuntoilijat pääsevät sujuvasti metsään:

 1. Ilmoittautuminen kisapaikalla hoituu sujuvasti, kun tarkistat omat tietosi ennakkoonOsallistujalista löytyy verkosta sekä paperlistoina kisakeskuksessa.
 2. Valitse oikea kaista! Kaistavalintasi on merkitty osallistujalistaan. Jos et ole listalla tai tiedoissa on virhe, ota yhteys joukkueesi yhteyshenkilöön. Jos juokset kisajoukkueen ulkopuolella kuntoilijana, valitse KUNTO-kaista.
 3. Emit-lainoja varten osallistujalistassa on henkilökohtainen palvelunumero. Sinun ei tarvitse täyttää kävijälappua, kun muistat oman palvelunumerosi.

Ilmoittautuminen hoidetaan infossa asuntovaunun luona kolmella kaistalla:

 • EXPRESS-kaistalle menevät vain ennakkoon kisajoukkueeseen ilmoitetut juoksijat (oma emit).
 • PALVELU-kaistalle menevät muut joukkueeseen ilmoitetut kisaajat (laina-emit, muista palvelunumero tai täytä kävijälappu)
 • PALVELU-kaistalle menevät myös kaikki joukkueen kokoonpanon tai muiden tietojen muutokset (täytä kävijälappu).
 • KUNTO-kaistalle menevät kaikki kisakokoonpanon ulkopuolella kuntoilevat.
 • KUNTO-kaistalle ilmoittautuvat myös kaikki Firmaliigan ulkopuoliset kuntoilijat. Maksu 7e, alle 19v 3e, emit-laina 3e. Täytä kävijälappu! Lähdössä EI ole kartanmyyntiä!

Ilmoittautuessa tarkistetaan nimi, joukkue ja oikea rata. Saat narikkalapun jonka väri kertoo ratasi. Narikkalappu jää lähdön toimitsijalle.

Siirtymät lähtöihin

Matka lähtöön 1 eli DEF-radat on 800m ja matka lähtöön 2 ABC-radat on 1400m. Varaa aikaa, jotta olet lähdössä kello 18:00 mennessä. Lähtöön 2 kuljetaan lähdön 1 kautta, siirtymät on viitoitettu.

Emit-tarkistuslipukkeet

Kisajoukkueissa juoksevat voivat halutessaan käyttää emit-tarkistuslipukkeita. Lipukkeita ja teippiä kiinnityksen varmistamiseen on saatavissa molemmissa lähdöissä. Tarkistuslipukkeen leimausjäljet voidaan tutkia maalissa, mikäli emit-korttisi ei ole tallentanut sähköisiä leimaustietoja oikein. Ajanotolle ei ole varajärjestelmää.

Lähtö

Firmaliigassa on käytössä ns. kisalähtö. Toimi lähtöpaikalla näin:

 • Anna saamasi narikkalappu toimitsijalle ja siirry ratasi mukaiseen jonoon. Muista jättää vähintään 5 minuutin väli joukkueesi edelliseen lähtijään. Toimitsija opastaa tarvittaessa.
 • Odota omaa vuoroasi. Lähdöt tapahtuvat tasaminuutein (tai ruuhka-aikana 30 sek välein) kolmelta radalta yhtä aikaa kellon äänimerkin ohjaamana.
 • Ensimmäisellä piipillä laita emit-korttisi nolla-leimasimeen ja pidä se paikoillaan. Viidennellä pidemmällä kellon piippauksella nosta korttisi ja ajanotto alkaa.
 • Ota kartta oikeasta ratasi mukaisesta ämpäristä. Kartta on valmiiksi muovikotelossa ja rastimääritteet on painettu karttaan.
 • Suuntaa kohti K-pistettä, matka K-pisteelle on viitoitettu. Onnea matkaan!

Kuntoilijat

Pikaohjeet Firmaliigan ulkopuolella kuntoileville (lue ainakin nämä):

 • Rekisteröidy ennakkoon Iltarastit Express -palveluun.
 • Kisapäivänä
  • Tule kimppakyydillä, huomioi pysäköinti Solvallassa josta kuljetus järjestäjän pikkubussilla Haukkalammelle.
  • Varaa mukaasi tasaraha: 7 euroa, alle 19v 3 euroa ja laina-emit 3 euroa.
  • Valitse ratasi ennen ilmoittautumista. Karttamalleja ei näytetä.
 • Suuntaa kisakeskuksen KUNTO-kaistalle
  • Täytä kävijälappu, jos et ole ilmoittautunut Express-palveluun tai tarvitset laina-emitin
  • Maksun jälkeen saat narikkalapun, joka on tunniste maksusta ja kertoo ratasi.
 • Suuntaa valitsemasi radan lähtöön opasteiden mukaan
  • Lähdössä anna narikkalappu toimitsijalle ja siirry ratasi mukaiseen lähtöjonoon.
  • Odota omaa vuoroasi. Lähtö tapahtuu tasaminuutein kellon äänimerkin mukaan (ruuhka-aikana 30 sek).
  • Ensimmäisellä piippauksella sijoita emit-korttisi nolla-leimasimeen ja pidä se paikallaan. Viidennellä kellon piippauksella (pidempi) nosta korttisi
  • Ota kartta ratasi mukaisesta ämpäristä ja suuntaa kohti K-pistettä. Onnea matkaan!
 • Muista, että Firmaliigan maali sulkeutuu kello 20:00 ja samaan aikaan rastiliput ja leimasimet poistetaan metsästä. Tule maaliin ajoissa!

Lue kaikki kuntoilijan ohjeet täältä.