Katso Firmasprintin online-tulokset ja reittianalyysi tulossivulta.

 

Firmasprintti on bonustapahtuma Firmaliigaan ilmoittautuneille joukkueille ja se pidetään Helsingin Suunnistajien järjestämän, Sprintticup-sarjaan kuuluvan tapahtuman yhteydessä torstaina 17.3.2016 Oulunkylän Urheilupuistossa (Hirsipadonkuja 2, Oulunkylän tekojääradan huoltorakennuksen eteläpäässä). Pysäköintitilaa on erittäin rajoitetusti, mutta Oulunkylän asema ja bussin 550 pysäkki ovat lähellä (katso aikataulusi: reittiopas).

Lähdöt vapaasti klo 17:30-18:30, maali suljetaan 19:30. Kuntosuunnistajat kisaavat Sprintticupin sarjoissa samoilla radoilla, lähdöt vapaasti klo 18-19.

Ratojen pituudet ovat AB 3.9km, CD 3.3km ja EF 3.0km. Matka lähtöön on 400m. Ratamestari on Topi Syrjäläinen. Kartan mittakaava on 1:4 000. Irralliset rastimääritteet.

Firmasprinttiin on ilmoittautunut 50 joukkuetta! Mahdolliset muutokset osallistuvien joukkueiden kokoonpanon on ilmoitettava tapahtumakeskuksessa infon palvelukaistalle. Kuntosuunnistajille suosittelemme rekisteröitymistä Iltarastit Express-palveluun ennen tapahtumaa.

Testaamme tapahtumassa Firmaliigan ja Iltarastien uusia info-, lähtö- ja maalitoimintoja sekä tuloslaskentaa. Firmasprintissä toimitaan Firmaliigan uusien ohjeiden mukaisesti. Ensimmäiset karttapalat on jo julkaistu  Firmaliigan fb-sivuilla ja twitterissä.

 

Muistilista

  • Oulunkylän Urheilupuisto, Hirsipadonkuja 2, karttalinkki
  • parkkitilaa on erittäin niukasti, suosi julkisia, katso aikataulusi, reittiopas
  • lähdöt 17:30-18:30, maali suljetaan 19:30
  • käytä Express-kaistaa vain, jos emit-korttisi on rekisteröity ennakkoon, muutoin mene palvelukaistalle, ohjeet
  • lähtöön matkaa 400m, kartan saat vasta lähdössä, kisalahtö kellon äänimerkillä
  • radat AB 3.9km vaikea, CD 3.3km vaikea ja EF 3.0km keskivaikea, irralliset rastimääritteet
  • Firmasprintin joukkueessa kiisaaville rata oman lohkon mukaan, kuntoilijat oman valinnan mukaan
  • hämärä tulee kello 18:30 alkaen, näe ja näy


Muista että olet liikenteessä tavallinen jalankulkija. Noudata tieliikennelakia. Noudata tarpeellista varovaisuutta. Noudata kaupunkilaisjärkeä.

 

Firmasprintin säännöt

Firmasprintti on yksittäinen itsenäinen joukkuekilpailu. Se ei vaikuta Firmaliigan kevätkauden pistelaskuun eikä Firmaliigan lohkojakoon. Firmasprintissä kilpaillaan kolmessa lohkossa AB, CD ja EF kukin lohko omalla radallaan. Firmaliigan lohkoon A-F ilmoittautunut joukkue kilpailee Firmasprintissä vastaavassa yhdistetyssä lohkossa. 

Firmasprintin pisteet lasketaan lohkoittain kuten Firmaliigan yksittäisessä osakilpailussa. Joukkueet ovat nelihenkisiä ja kolme parasta suoritusta tuovat joukkueelle pisteitä. Lohkon voittajan pistemäärä on 100. Tasapisteiden sattuessa ratkaisee joukkueen neljännen suunnistajan sijoitus (ja sitten ensimmäisen, toisen ja tarvittaessa kolmannen).

 

SPRINTTIOHJEITA

Sprintti on lyhyt (ohjeaika 10-15 min), jatkuvaa keskittymistä ja täysivauhtista etenemistä vaativa suunnistusmatka, jossa kilpaillaan pääasiassa rakennetussa ympäristössä. Radat laaditaan siten, että reitinvalinnoista ja niiden toteuttamisesta saadaan riittävän vaativia ja yksityiskohtaisia.

Sprinttikartan mittakaava on maastokarttaa tarkempi (yleensä 1:4 000). Kilpailukarttaan kulkuesteenä tai kiellettynä alueena kuvattua kohdetta ei saa käyttää kulkureittinä eikä tällaista kohdetta saa myöskään ylittää, alittaa, mennä läpi eikä muullakaan tavoin käyttää. Kilpailijan tulee rastilla leimatessaan olla kielletyn kohteen rastipisteen puolella. Kielletyn kohteen läpi, ali tai yli leimaaminen on kielletty.

 


Kartta määrää!

Ensimmäiseksi kannattaa sisäistää sprintin kultainen sääntö “KARTTA MÄÄRÄÄ”. Toisin kuin metsäkartan satunnaiset pistepellot, sprinttikartta on täynnä informaatiota siitä, minne et saa mennä. Kartan mukaan kielletylle alueelle et saa mennä, vaikka pääsisitkin.

Tämä pitää osata: kielletyt kohteet ja sama vielä havainnollistettuna esityksenä (klassikko!) tästä linkistä.

 

Vaikeus syntyy vauhdista

Sprintin vaikeus syntyy vauhdista. Kävelyvauhtia sprinttaus (?) on helppoa myös ensikertalaiselle. Kävele pari ensimmäistä rastiväliä ja lisää vauhtia asteittain. On hyvin mahdollista (jopa todennäköistä), että juokset maaliin hymyssä suin.

 

Lisäoppia kokeneemmilta

Alkua pidemmälle ehtineille suosittelemme lämpimästi Tuomo “Mäksä” Mäkelän blogeja, Mäksä 2009 ja Mäksä 2016.